Overdenking November.

Gods Akker!

Wanneer u deze overdenking leest, dan is de maand oktober verleden tijd.  Een maand met veel gebeurtenissen en bezigheden. Voor o.a. de kinderen was er de bijbel/knutsel dag en de wereld hield zich bezig met Halloween {duisternis!!}, Oktoberfest (veel drank!) en voor kerkelijk Nederland was er Hervormgingsdag {de Bijbel: door geloof alleen!) en het verzetten v.d. tijd (een uur langer slapen...} Maar er was/is nog veel meer. We denken aan de boeren. Het koren, aardappelen, mais, bieten zijn geoogst. De akkers liggen er weer kaal bij. De herfst/winter doet zijn intrede. Maar....de boeren zitten niet stil. Opnieuw gaat er gezaaid, gepoot en geplant worden. En de boer heeft geduld, want straks wordt het wachten beloond. Alles heeft zijn tijd! Het gaat dus om vrucht dragen. En daar spreekt Paulus ook over in 1 Kor.3:1-9. De Gemeente is Gods akker. 

Het evangelie moest gezaaid worden, maar ook worden onderhouden. Daar heeft God zijn werkers voor aangesteld. Elke werker heeft zijn eigen taak en niemand komt op de voorgrond. Deze nijging was er wel. Ik ben van...en ik van...... In Korinthe moest men leren dat voorgangers alleen maar dienaren zijn, tuinlieden in Gods wijngaard. In alle ernst: voorgangers zijn geen voorzitters van welke partij dan ook, maar planters en verzorgers van Gods akker. Geen enkele werker kan ervoor zorgen dat er vrucht groeit. Dat is Gods eigen werk. Hij geeft de wasdom. Samen werken in Gods wijngaard, daar gaat het om. Niets meer of minder dan dat. Een ieder ingeschakeld met de mogelijkheden die een ieder van God gekregen heeft. En voor ogen houden dat God de Landman is en wij de akker.

Een hartelijke broedergroet Wim Kos,

Contact baptisten gemeente 
Voor vragen en/of opmerkingen over de baptisten gemeente, kunt u een email sturen naar: F. Bakker.
  Klik hier om contact op te nemen.
Contact Website 
Voor vragen en/of opmerkingen over de website, kunt u een email sturen naar:
Bertel Fidom
  Klik hier om contact op te nemen.
 Klik hier om een CD van de  dienst te bestellen.

 Contact Kerkradio:  

Voor vragen en/of opmerkingen over de kerkradio, maar ook voor een nieuwe aansluiting of storing kunt u een email sturen naar:Dennis Janse.

 Klik hier om contact op te nemen.