Gemeentelijke bijbelstudie

Hallo allemaal,

Ds. Passchier verzorgt de gemeentelijke Bijbelstudie. In september zijn we begonnen met de serie gericht op het ‘Omzien naar elkaar’ bezien vanuit het Bijbelboek Job. Onderaan staat een korte inleiding op het thema, geschreven door br. Passchier.

Ook deze maand weer van harte welkom! We zien uit naar gezegende avonden waarin we met elkaar verdieping mogen zoeken in Gods Woord. Het gaat om de even woensdagavonden van 19.30 uur tot ca. 21.00 uur, dus zet ze alvast in de agenda:

14 november – 28 november en 12 december (onder voorbehoud van het weer). Alle avonden zijn dan weer in de even weken!

Met vriendelijke groet,

Freddy

Wat een rampen overkomen Job. Onze taal kent vele uitdrukkingen en gezegdes die te maken hebben met wat Job overkomen is. Iedereen weet b.v. wat een ‘’Jobstijding’’ is. Wij kennen meestal het begin en het einde van dit boek en dat in de trant van: ‘’En ze leefden nog lang en gelukkig’’. Wat er tussen in staat is vaak niet zo bekend. Na al die rampen gaat Job op ontdekkingsreis in het leven. Hij komt in een land waar hij nog nooit geweest is. Alles is daar anders dan hij mag verwachten. Hij mag toch verwachten dat zijn vrouw, familie, vrienden en bekenden met hem mee zullen lopen. Hem zullen ondersteunen in deze zware reis. In plaats van met hem mee te lopen, loopt Job tegen hen op. Ja, het allerergste is dat, voor Jobs gevoel, God niet met hem meeloopt en dat hij tegen God oploopt, ja dat God tegen hem oploopt. Wat een indrukwekkende levensreis. Job komt in zijn levensreis in een zwart gat terecht.  Maar aan het einde van de tunnel schijnt het schitterende licht van God. Lijden brengt vragen met zich mee. Het antwoord van God is uniek!  Ik raak steeds meer onder de indruk van het boek Job. Gods Geest neemt ons mee op de ontdekkingsreis die Job maakt in de moeite van het leven. Deze reis eindigt na een zware bergbeklimming op een plaats met een schitterend uitzicht. En wij mogen meegenieten met het uitzicht wat God aan Job geeft. Gemeente zijn is ook met God en met elkaar op reis gaan. Meer dan eens is dat in allerlei vormen een ontdekkingsreis. In het boek Job hebben wij van God kostbare informatie gekregen, die ons als gemeente kan helpen om met elkaar op weg te gaan. Om met elkaar mee te lopen en elkaar te ondersteunen. Elkaar beter te begrijpen op de soms moeilijke levensreis, die een aantal van ons moeten gaan. Graag kom ik weer naar Vroomshoop om met jullie samen een aantal avonden op reis te gaan in Gods woord en om samen met jullie van Hem daarin een zegen te ontvangen.

 

5 september – 19 september – 3 oktober – 17 oktober – 14 november – 28 november en 12 december (onder voorbehoud van het weer). Alle avonden zijn dan weer in de even weken!