Gemeentelijke bijbelstudie

Beste broeders en zusters,
Ook in het nieuwe seizoen is er weer een gemeentelijke Bijbelstudie op de woensdagavonden. Dit seizoen hoopt ds. Piet Passchier met ons op reis gaan door de Bijbel en met name door het boek Exodus. Het gaat om de volgende woensdagavonden:
2017 (let op: in de even weken):
6 september – 20 september – 4 oktober – 18 oktober – 29 november
en 13 december.
2018 (let op: in de oneven weken):
28 februari – 14 maart – 28 maart – 11 april – 25 april – 9 mei en 23
mei.

De avond avonden beginnen om 19.30 uur en we sluiten af om 21.00 uur. Tijdens de avonden hebben we een kwartiertje koffie- en/of theepauze. Hieronder nogmaals een korte inleiding over het thema. Allemaal van harte uitgenodigd om de avonden bij te wonen en samen de Bijbel te bestuderen!

“Van A naar Beter’’ –
Op stap met Gods reisleider (Bijbelstudies vanuit Exodus).

 

Wij gaan, geestelijk gezien, op stap met de meest unieke reisleider die erooit bestaan heeft. Wij hebben het over niemand minder dan Mozes. Alles is even uniek aan deze bijzondere man. Neem de manier waarop God hem als reisleider heeft laten opleiden en hem aanstelt. Denk aan de tijd van voorbereiding voor de reis. Nooit is een groep mensen zo bijzonder voorbereid. Het moment van vertrek slaat alles. Nog nooit vertoond in de geschiedenis! En dan de route die hij met het volk van God gaat nemen; een volkomen verrassing. De reis is veel meer, dan je verplaatsen van A naar B. Het is van A naar Beter! Het wordt o.a. een studiereis. Tijdens de reis mag het volk belangrijke dingen leren die nodig zijn voor een leven in geloof in het beloofde land. Dan volgt er weer een verrassing: De studiereis gaat over in een huwelijksreis. God verbindt zich onderweg aan Zijn volk, zoals een man en een vrouw zich verbinden. Het is niet allemaal koek en ei. Een ernstige gebeurtenis onderweg lijkt er toe te leiden dat God niet langer meereist. Maar de biddende reisleider Mozes weet God te bewegen toch verder mee te reizen. Dit verschrikkelijke moment wordt tegelijkertijd een hoogtepunt onderweg: God laat zich op een unieke manier in Zijn hart kijken. Bijzonder is ook de manier waarop God met Zijn volk gaat meereizen. Het volk reist met tenten en God gaat ook in een tent meereizen. Daar staat de tent van God midden tussen de tenten van de Israëlieten… Met de Bijbel open reizen we mee met deze bijzondere reisleider en wij verwachten onderweg het licht van Gods Geest die ons op deze reis zal verlichten en ook ons in het geloof van A naar Beter zal brengen.


Ds. Piet Passchier

Deze website is gemaakt met KwikCMS, een product van SCHERP Ontwikkeling B.V.