Uganda

Januari 2015

Het is bijna zover! De tickets zijn geboekt en de reis is gepland.
We vertrekken op 27 februari naar Oeganda. (Afrika).

Gedurende de afgelopen maanden hebben we weer veel baby- en kinderkleding; schoolmaterialen, bh’s en voetballen mogen inzamelen. 
Door de vele sponsoring, kunnen we naast het evangeliseren weer veel projecten oppakken.
De planning is dat we elke morgen naar scholen gaan om daar te vertellen van de liefde van God. Op dit moment zijn we nog bezig om Gideon Bijbels te krijgen vanuit de hoofdstad Kampala. ’s Middags gaan we ons dan bezighouden met de andere projecten.
Ook dit jaar willen we evenals vorig jaar weer 800 meisjes helpen met ondergoed, maandverband en zeeppoeder (Heartbeat for Girls).  Het badstof is gekocht en gesneden bij Eastborn. Het transport met badstof voor het maandverband; de baby- en kinderkleding en voetballen  wordt volgende week (19 januari) verstuurd naar Oeganda.  Dit jaar hebben we dus weer de mogelijkheid om meisjes te helpen; voorlichting geven over gezondheid, hygiëne en helpen met deze middelen, zodat zij naar school kunnen.
Ook zou het weer geweldig zijn wanneer we weer heel veel kinderen kunnen helpen met schoolmaterialen. Vorig jaar hebben we 3000 kinderen kunnen helpen door voor elk kind 3 schriften, een potlood of pen en natuurlijk koekjes uit te kunnen delen.
Dit jaar willen we de binnenkant van het ziekenhuis opknappen en medicijnen kopen voor de behandeling van o.a. Malaria. Door de regen is er veel schimmel ontstaan aan de binnenkant van het ziekenhuis wat we willen verhelpen. Ook willen we horren gaan plaatsen om de muggen buiten het ziekenhuis te houden.
Natuurlijk is er weer de mogelijkheid om een pakketje te bestellen:
Het schoolpakketje en het menstruatiepakketje a 6 euro.


Het belangrijkste is uw gebed. Voor een veilig reis, een super tijd en voor vele mogelijkheden om te evangeliseren op scholen. Ons geloof en onze houvast te delen met jonge mensen.
MissionUganda 2015 

Geert Doldersum
Roy Doek
Henri Willems
Jeanette Mulder


Jeanette Mulder over de actie: 

Ik ben benaderd door de stichting “Mission Uganda”. Mission Uganda is in 2004 gestart als een persoonlijk initiatief van Geert en Hermien Doldersum. Vanaf 2005 kreeg Mission Uganda een jaarlijks wederkerend karakter, met als hoofdactiviteit jeugd- en straat evangelisatie op Highschools, Colleges en Universiteiten, maar ook in de dorpen en steden van Oeganda. Deze activiteiten gebeuren vooral in het oosten van Oeganda. Met name in het Pallisa District zijn al vele scholen bezocht en hebben vele jongeren gehoord over de liefde van de Here Jezus. In de afgelopen jaren zijn vele jongeren (veel moslim jongeren) en ouderen tot geloof gekomen.

Langzamerhand heeft Mission Uganda zich uitgebreid door verschillende projecten te starten die voor met name de lokale bevolking van Gogonyo (sub-county in het Pallisa District) worden georganiseerd en is nu erkend door de overheid van Oeganda. Projecten die er op gericht zijn, om naast het geestelijke aspect, ook verandering te brengen in de leefomstandigheden van de bewoners van dit afgelegen gebied in het oosten van Oeganda.

In 2009 is er een medisch centrum gebouwd en in de loop van de jaren zijn er diverse projecten opgestart:

Asianut/Grace project

Het koeien en geiten project van Mission Uganda, dat helpt om de levensstandaard van vooral erg arme mensen te verbeteren en extra inkomsten voor hen te genereren.

Oogkliniek & het aanmeten en de uitgifte van brillen

Hierbij wordt jaarlijks de lokale bevolking onderzocht wordt op ziekten en afwijkingen van hun ogen. Daarnaast worden er brillen aangemeten die vanuit Nederland ter beschikking worden gesteld.

Wat mij nu erg trof was het “Malaria Preventie & Bescherming project” Moeders van zuigelingen jonger dan 3 maanden krijgen voor hen en hun baby’s een muskietennet. Dit ter voorkoming van het krijgen van malaria. Een belangrijk middel om de kindersterfte in dit gebied terug te dringen. Door dit project in gebed te brengen en het te delen met verschillende mensen, ben ik ervan overtuigd dat we vanuit Nederland de helpende hand moet bieden.

Daarom wil IK mij gaan inzetten om heel veel muskietennetten te verzamelen voor de kinderen in Oeganda. Óók voor zuigelingen ouder dan 3 maanden. Genoeg netten om GEEN leeftijdsgrens te hebben. De verzamelde muskietennetten gaan in oktober naar Oeganda en via mijn werkgever kan ik het transport van de muskietennetten regelen naar Oeganda.

Willen jullie mij helpen?

Voor €1 per maand kun je een kind in Oeganda helpen (kosten €12 per net)

Jeanette Mulder

Koop bij mij een muskietennet en HELP (€12) Meld je dan bij mij aan! Reknr: 59.48.43.561 t.n.v.  jmulder/mosquitonet