België

Bijbel-Expo

Bij het samenstellen van deze tentoonstelling lag één vraag aan de basis: hoe krijg je de moderne mens, in deze hoogtechnologische samenleving, geïnteresseerd in een oud boek zoals de Bijbel?

Het antwoord op deze vraag was even verrassend als eenvoudig “Bijbel-Expo.be”! Een multimedia avontuur dat de bezoeker meeneemt doorheen de ontstaansgeschiedenis van het schrift en hem de wonderlijke wereld van de Bijbel op een eigentijdse manier laat ontdekken.

 

In 2012 is 'In His name' in de gemeente van Brugge geweest om te zingen tijdens een conferentie op 2de Paasdag. Het voorgangersechtpaar Frank en Jos Kamps is enkele keren in onze diensten geweest, toen zij hier in de buurt op vakantie waren. De gemeente waar zij mogen dienen wilde de Bijbel-Expo in hun woonplaats laten komen. In die tijd was deze nog uitgestald in schepen. Bij deze tentoonstelling is het noodzakelijk dat er mensen vanuit de gemeente ingezet kunnen worden om de rondleidingen te verzorgen. Aangezien de gemeente van Frank en Jos te klein was om genoeg mensen te kunnen krijgen om zich hiervoor in te zetten, zijn een aantal van onze gemeente en een broeder uit Hengelo in 2014 naar Brugge gegaan om daar te helpen bij de rondleidingen in de Bijbel-Expo.

 

In het najaar van 2016, is de Bijbel-Expo naar Twente gekomen. De schepen zijn inmiddels vervangen, aangezien deze te duur werden in onderhoud en qua brandstof. Nu wordt de tentoonstelling in een bus gebracht en wordt uitgestald in een (kerk)gebouw.

 

De Bijbel-Expo is geschikt voor schoolklassen en jeugdgroepen, maar eigenlijk is deze tentoonstelling voor iedereen erg interessant! Via deze tentoonstelling wil de BEZ mensen aanmoedigen om regelmatig de Bijbel te gaan lezen

Contact baptisten gemeente 
Voor vragen en/of opmerkingen over de baptisten gemeente, kunt u een email sturen naar: F. Bakker
        
Klik hier om contact op te nemen.
Contact Website 
Voor vragen en/of opmerkingen over de website, kunt u een email sturen naar:
Bertel Fidom
  Klik hier om contact op te nemen.
 Klik hier om een CD van de  dienst te bestellen.

 Contact Kerkradio:  

Voor vragen en/of opmerkingen over de kerkradio, maar ook voor een nieuwe aansluiting of storing kunt u een email sturen naar:Dennis Janse.

 Klik hier om contact op te nemen.